FORGOT YOUR DETAILS?

JeugdOrkestenFestival 2019

Editie #49

Waar,
Wanneer?

Zaterdag 29 juni 2019

Festival:

Stadschouwburg de Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden

We beginnen om 11:15, het laatste orkest speelt tot 17:10. Daarna volgt de prijsuitreiking op het Wilhelminaplein.

Slotoptreden & Prijsuitreiking

Groot Podium CityProms
Wilhelminaplein
Leeuwarden

 

Uitslagen

Uitslagen:

Beginners

1.     Jeugdorkest brassband Hosannah – Leeuwarden 

2.     KoperKids – Grou

3.     De Notenkrakers – Noordwolde

Solistenprijs: de twee slagwerkers van B-Roeken - Weidum

Folkert Fennemaprijs: Jeugdorkest brassband Hosannah - Leeuwarden

 

Gevorderden

1.     Schoolorkest Willem Lodewijk Gymnasium - Groningen

2.     Chr. Jeugdbrassband Projunior - Gerkesklooster-Stroobos

3.     Jeugdorkest CMV Advendo - Franeker

Solistenprijs: Sopraansaxofoon van Koperkabaal - Blauwhuis

Folkert Fennemaprijs: Jeugdorkest CMV Advendo - Franeker

OMF prijs: opleidingsorkest Stedelijke Harmonie Harderwijk

Deelnemers

Er hebben 12 orkesten mee gedaan aan edite #49

 • Christelijke Jeugdbrassband Projunior - Gerkesklooster
 • Opleidingsorkest Stedelijke Harmonie Harderwijk
 • Jeugdorkest CMV Advendo Franeker
 • KoperKids Grou
 • Koperkabaal - Blauwhuis
 • Jeugdorkest Chr. Brassband Hosannah - Leeuwarden
 • Oranje B - Grootegast
 • Jong Jouster Jeugd Fanfare - Joure
 • B-roeken - Weidum
 • Schoolorkest Willem Lodewijk Gymnasium - Groningen
 • Jeugdorkest Excelsior Ouwsterhaule
 • De Notenkrakers - Noordwolde

Programma
boekje

Ook voor editie #49 is een programmaboekje gemaakt, met daarin het programma, het voorstellen van de jury maar ook onze sponsoren.

Het programmaboekje 2019 kunt u hier inzien of downloaden.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Erik Janssen, Ria Kornet en Jenifer Yáñez Villahermosa.

Erik Janssen begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd als trompettist bij de toenmalige Hoogovens Harmonie in Beverwijk. Hij studeerde vanaf 1983 trompet en directie aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam. Tot 2000 was hij als freelance trompettist actief in diverse bekende (beroeps)orkesten. Erik Janssen is een zeer ervaren en succesvolle dirigent van zowel amateur- als beroepsorkesten. Hij heeft bij verschillende orkesten grote successen geboekt. Momenteel is hij dirigent van De Spijkerpakkenband uit Opsterland, Koninklijke Harmoniekapel Delft, en Noord Nederlands Jeugdorkest. Daarnaast is Janssen ook gastdirigent bij diverse aansprekende orkesten in binnen- en buitenland. Zo dirigeerde hij diverse malen tijdens de Engelse Brassband kampioenschappen in de Royal Albert Hall in Londen. Het dirigeren bracht hem in vele landen waaronder Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Finland, Canada, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Schotland. Erik Janssen treedt regelmatig op als jurylid en examinator.

Ria Kornet behaalde haar Bachelor Klassiek Slagwerk aan ArtEZ Arnhem in 1993. In datzelfde jaar behaalde ze haar Bachelor HaFaBradirectie, waarmee ze haar carrière als dirigente kon beginnen. Drie jaar later studeerde ze aan de Universiteit Utrecht af in de Muziekwetenschap. Met latere aanvullende studies waaronder een Premaster Music Therapy aan de ArtEZ in Enschede heeft ze zich ontwikkeld tot een muzikaal multitalent. Ze startte in 1990 als dirigent bij het jeugdorkest van muziekvereniging ‘De Volharding’ in Huissen. Naast blaasorkesten is zij ook heel actief geweest als dirigent van slagwerkgroepen. Met de slagwerkgroep van muziekvereniging ‘Crescendo’ uit Ooy-Zevenaar behaalde zij in 2005 een tweede plaats bij de concertwedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast Muziekvereniging Lekkerkerk heeft ze ook de Koninklijke Harmonie Zeist onder haar leiding.

Jenifer Yáñez Villahermosa was al op jonge leeftijd erg creatief. Ze werkte graag mee aan creatieve uitvoeringen en specialiseerde zich in komedie, improvisatietheater en improvisatie in muziek. Ze behaalde haar Bachelor in Klassiek Piano in Salamanca (Spanje) en studeerde vervolgens af aan het masterprogramma "New Audiences and Innovative Practices" in Groningen.
Momenteel is ze docent aan het Prins Claus Conservatorium en onderzoekt ze de voordelen van improvisatie voor klassieke muzikanten. Daarnaast ontwikkelt ze een improvisatiemodule. Jenifer beheert "Creatio Ex Improv", een internationaal bedrijf dat individuen verbindt via de kunst van improvisatie en creatieve workshops.
Jenifer
Yáñez Villahermosa was in 2018 spreker op TEDx Groningen waar ze een presentatie hield over het belang van het accepteren van fouten. Daarnaast is ze op het podium te vinden met de komedie improvisatiegroep Things Have Happened.

 

Prijzen

 • 1e, 2e en 3e prijs Beginners
 • 1e, 2e en 3e prijs Gevorderden.
 • Solistenprijs Beginners
 • Solistenprijs Beginners
 • Folkert Fennemprijs Beginners
 • Folkert Fennemaprijs Gevorderden

Reglementen

Versie 1.0 van de reglementen voor het JeugdOrkestenFestival 2019 is nu beschikbaar. Eventuele wijzigingen worden zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Slagwerklijst

Op het podium is slagwerk aanwezig. Mocht er slagwerk nodig zijn die niet op de lijst staat en zelf niet meegebracht kan worden dan graag zo spoedig mogelijk contact met de organisatie opnemen.

TOP