Inschrijving gesloten!

Op zaterdag 24 juni vindt voor de 47e keer het Jeugdorkestenfestival plaats, in Stadsschouwburg De Harmonie en op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Dit keer in samenwerking met CityProms Leeuwarden. Er zijn 13 deelnemende jeugdorkesten. De inschrijving is daarmee inmiddels gesloten.

Flyer Jeugdorkestenfestival 2017Deelnemers
Onder de 13 deelnemers kunnen we een aantal nieuwe orkesten verwelkomen, die niet eerder hebben meegedaan aan het Jeugdorkestenfestival. Hier zijn we erg blij mee!

Jury
Een deskundige jury zal de jeugdorkesten beoordelen op muzikaliteit, presentatie en enthousiasme. Wie er in de jury zit, houden we nog heel even geheim.

Prijzen
Net als afgelopen edities zijn er verschillende prijzen te winnen. Er zijn prijzen voor de categorieën beginners en gevorderden. De Folkert Fennemaprijs is een eerbetoon aan de oprichter van het festival en is voor het orkest met de meest muzikale en enthousiaste uitvoering. Daarnaast is er de Fulkaanprijs voor de winnaar van de categorie ‘gevorderden’. Tot slot is er de solistenprijs voor de beste solist.

CityProms
Aan het einde van de middag vormen alle jeugdorkesten één groot gezamenlijk orkest. Zij zullen op het LC-hoofdpodium van CityProms op het Wilhelminaplein een groot muziekstuk uitvoeren. Daarna is er een spetterende eindshow van de Klankenkaravaan in samenwerking met Keunstwurk, met onder andere een optreden met boomwhackers. Een boomwhacker is een melodisch slagwerkinstrument dat bestaat uit holle meerkleurige buizen. Bij deze eindshow worden zowel de kinderen als hun ouders betrokken. Na deze eindpresentatie volgt de prijsuitreiking.

Het Wilhelminaplein en Stadsschouwburg De Harmonie staan de hele dag in het teken van jeugd, muziek en entertainment. Tijdens het Jeugdorkestenfestival is er in het kader van CityProms een kindervoorstelling van het NNO op het LC-hoofdpodium. Daarna zijn er diverse optredens van HaFaBra-orkesten en Birds&Brass met het Broken Brass Ensemble. ’s Avonds staat er een optreden van Klezmerband DiGojim gepland.