Een dag vol muziek en entertainment tijdens het Jeugdorkestenfestival 2017

Op zaterdag 24 juni 2017 wordt voor de 47e keer het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden georganiseerd. Het Jeugdorkestenfestival is een festival met ontspannen sfeer voor Harmonie-, Fanfare- en Brassband (HaFaBra) jeugdorkesten uit heel Nederland. Het is voor veel jeugdleden een prettige eerste kennismaking met een festival.

CityProms
Nieuw tijdens deze editie is de bijzondere samenwerking met CityProms Leeuwarden. Als gevolg van deze samenwerking is de locatie van het Jeugdorkestenfestival verplaatst naar Stadsschouwburg De Harmonie en het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De deelnemende orkesten kunnen met deze prachtige locaties nog beter proeven aan het ‘grote’ concoursgevoel.

In de Rabozaal van Stadsschouwburg De Harmonie zullen de orkesten hun programma voor de jury ten gehore brengen. Deelnemende orkesten presenteren zichzelf. Dat kan bijvoorbeeld verkleed of met audiovisuele middelen. Een deskundige jury zal de jeugdorkesten op muzikaliteit, presentatie en enthousiasme beoordelen. Plezier maken staat voorop!

Boomwhackers
Aan het einde van de middag is er op het LC-hoofdpodium van CityProms (Wilhelminaplein) een eindpresentatie met alle deelnemende orkesten. Daarbij zullen ook boomwhackers te horen zijn. Een boomwhacker is een melodisch slagwerkinstrument in de vorm van holle meerkleurige buizen. Na de presentatie van de boomwhackers vormen alle jeugdorkesten één groot gezamenlijk orkest. Zij zullen een groot muziekstuk uitvoeren met een bekende solist. Daarna volgt de prijsuitreiking. Een spectaculaire afsluiting van het Jeugdorkestenfestival!

Het Wilhelminaplein en Stadsschouwburg de Harmonie staan de hele dag in het teken van jeugd, muziek en entertainment. Tijdens het Jeugdorkestenfestival is er in het kader van CityProms een kindervoorstelling van het NNO op het LC-hoofdpodium. Daarna zijn er diverse optredens van HaFaBra-orkesten en Birds&Brass met het Broken Brass Ensemble. ’s Avonds staat er een optreden van Klezmerband DiGojim gepland.

Inschrijven
De inschrijving voor het Jeugdorkestenfestival is inmiddels geopend en de eerste aanmeldingen zijn al binnen! Jeugdorkesten kunnen aanmelden via inschrijven@jeugdorkestenfestival.nl De inschrijfkosten bedragen €85 per deelnemend orkest. De toegang voor dit evenement is gratis.