On the Move uit Sneek en De Toeterbearen uit Menaldum winnen 46 ste JeugdOrkestenFestival.

Artikel geplaatst op: 25-06-2016

 

Afgelopen zaterdag 25 juni zijn On the Move uit Sneek en De Toeterbearen uit Menaldum de winnaars geworden van het 46ste JeugdOrkestenFestival! Een festival voor jeugdorkesten met maar liefst 15 deelnemers verdeeld over een beginners en gevorderden groep. De vakkundige jury bestond dit jaar uit Thijs Oud en Piet Visser, geen kleine namen in de muziekwereld. Zij waren beide verrast en verheugd over de optredens en het enthousiasme van de jeugd. ‘We hebben de hele dag genoten. De opzet en afwisseling door presentaties bij te voegen maakt het extra leuk. Het JeugdOrkestenFestival kent een rijke traditie en we zijn erg blij dat de belangstelling de laatste jaren weer toeneemt’ aldus juryvoorzitter Thijs Oud. Te winnen vielen de prijzen voor het orkest met de meeste punten maar ook een solisten prijs en de jaarlijkse Folkert Fennema prijs voor het meest veelbelovend optreden. Ook is er net als vorig jaar de fulkaan prijs te winnen. Dit jaar gaat hij naar de winnaar van de beginners groep, de Toeterberen uit Menaldum. Vorig jaar ging hij naar de winnaar van de gevorderden groep namelijk schoolorkest Beyers Naude.

Beyers Naude won hiermee een workshop bij de fulkaan academie, een initiatief van Keunstwurk. Ze hebben workshops gevolgd onder leiding van Kees van Meer docent muziek in Amsterdam, componist, muzikaal leider diverse theatervoorstellingen en bandleider van de band Concrete Sneaker. Ook Maartje Ghijsen heeft de workshops begeleid.

Maartje is theatermaker en regisseur en heeft haar eigen productiehuis in Weesp. Het prachtige en verbluffende resultaat was te zien na het festival voor de prijsuitreiking. Een prachtige combinatie van zelf muziek maken, multimedia en theater.

 

Uitslagen:

Categorie Beginners:

1. De Toeterbearen, Menaam

2. CMV Advendo, Franeker

3. Koperkabaal Blauwhuis

 

Solist categorie Beginners:

Frode de Roo, Jeugdorkest Brassband Hosannah

Folkert Fennema prijs Beginners:

Brassband Wirdum

Categorie Gevorderden

1. On the Move, Sneek

2. Brassband Almere

3. Brassband Hosannah-B, Leeuwarden

 

Solist categorie Gevorderden:

Jasper Wasman, Brassband Almere

 

Folkert Fennema prijs Gevorderden:

Brassband Hosannah-B, Leeuwarden

 

FULKAAN PRIJS

Winnaar beginners: De Toeterbearen, Menaam

Terug naar overzicht